Utilizam cookies pentru ca dumneavostra sa aveti o experienta cat mai placuta. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie sa primim acordul dumneavosatra pentru a seta cookie-urile. Afla mai multe.
Sistemele conventionale de detectie si avertizare in caz de incendiu se impart in doua categorii: sisteme conventionale si sisteme adresabile de detectie a incendiului. Acestea sunt formate, ca orice sistem de alarma, din centrala, detectori (senzori), sirena si alte elemente auxiliare care tin in functiune intregul sistem, cum ar fi sursa si acumulatorii. Senzorii pot fi de mai multe feluri: de caldura, de fum de monoxid de carbon etc.
Spre deosebire de sistemele adresabile de detectie si avertizare la incendiu, cele conventionale sunt mai ieftine dar au mai multe dezavantaje. In primul rand, costurile cresc exponential in cazul aplicatiilor mari, motiv pentru care sistemele conventionale de avertizare si detectie incendiu se recomanda in special in cazul locatiilor mici sau medii. Un alt dezavantaj major este faptul ca detectia se face pe zone si nu este specificat exact senzorul care a detectat focul (o zona poate fi acoperita de mai multi detector), astfel ca actiunile echipelor de interventie pot fi intarziate intru-cat acestea trebuie mai intai sa localizeze cu precizie incendiul. Toate aceste lipsuri sunt rezolvate de mai modernele sisteme adresabile.